Wat is energetisch werk

WAT IS ENERGETISCHE THERAPIE

Energetische therapie is een vorm van therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van universele- en lichaamsenergie. Het opsporen van blokkades, het wegnemen van die blokkades en het stimuleren van het zelfhelend vermogen is hoe energetische therapie werkt. Energetische therapie bestaat al zolang het universum er is. Universele energie is er altijd, en doet ook altijd zijn werk. Ook als mensen er misschien wat sceptisch tegenover staan. Het is er, en het gaat naar waar het nodig is.

Levensenergie

Universele levensenergie stroomt door alles wat leeft. Door verschillende oorzaken kunnen de kanalen, waardoor deze energie stroomt, geblokkeerd of zelfs verstopt raken. Met energetisch therapie worden deze blokkades opgespoord en opgelost. De energie kan weer vrij stromen en het lichaam komt weer in balans. Want waar blokkades zitten, kan de energie niet vrij stromen en er zullen dus andere plekken / kanalen in het lichaam zijn die dat gaan compenseren. Dat betekent dat het lichaam uit balans kan raken.

Energetisch therapeuten werken vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat we de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes. 

WAAROM ENERGETISCHE THERAPIE / VOOR WIE

Het doel waar we eigenlijk altijd naartoe werken is is inzicht krijgen, mogen accepteren en leren voor jezelf te zorgen. 

Dit kan voor tal van klachten inzetbaar zijn. Zowel fysieke als psychische klachten. Als je steeds maar tegen dezelfde dingen aan blijft lopen (in je leven of op je werk), burn-out klachten, of hoogsensitiviteit 

Bij energetische therapie wordt de kosmische levensenergie doorgegeven via de handen van de therapeut. Het wordt toegepast bij allerlei verschillende klachten, van onverklaarbare pijn tot angsten, depressies en algehele malaise. Energetische therapie kan ook worden ingezet bij bijvoorbeeld kinderen die hoogsensitief zijn. Ook volwassen HSP’ers kunnen gebaat zijn met energetische therapie, om leren omgaan met deze geweldige eigenschap. 

Chronisch zieken kunnen ook veel baat hebben van energetische therapie. Het ondersteunt, biedt comfort en troost en de patiënt leert om te gaan met zijn of haar ziekte. Het is belangrijk om te weten dat een energetisch therapeut geen arts is en deze ook nooit zal vervangen. Bij ernstige klachten is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Energetische therapie kan ook naast reguliere gezondheidszorg worden toegepast, als aanvulling op de voorschriften van de arts. Bij een energetisch consult zal nooit worden geadviseerd om te stoppen met, of wijzigen van, medicatie die door de arts is voorgeschreven. 

Door toepassing van energetische therapie zijn tal van klachten met goede resultaten te behandelen. Niet altijd is volledig herstel mogelijk, maar men ervaart wel een verbetering van kwaliteit van leven. De resultaten zijn afhankelijk van:

  • De aard van de klacht
  • De duur van de klacht
  • De inzet van de cliënt
  • De individuele gevoeligheid van de cliënt voor de therapie